

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)
نقطه کنترل بحرانی تجزیه و تحلیل خطر (HACCP) یک رویکرد سیستماتیک برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی و جلوگیری از بیماری های ناشی از غذا در سراسر فرآیند تولید مواد غذایی است. HACCP به طور گسترده در صنعت غذا و نوشیدنی، از جمله در کانادا، اجرا و در سطح بین المللی شناخته شده است.
به گفته آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا (CFIA)، "HACCP برای همه موسسات گوشتی ثبت شده در فدرال اجباری است و در سایر بخش های صنایع غذایی به طور گسترده ای پذیرفته می شود." با این حال، بسیاری از متخصصان صنعت غذا و نوشیدنی در کانادا با تعیین نقاط کنترل بحرانی (CCP) و محدودیتهای حیاتی آنها که اجزای ضروری یک طرح موفق HACCP هستند، دست و پنجه نرم میکنند.
تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی (HACCP) توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک رویکرد علمی، منطقی و سیستماتیک برای شناسایی، تعریف شده است.
ارزیابی و کنترل خطرات” سیستم HACCP که در اصل برای تمرکز بر خطرات ایمنی مواد غذایی توسعه یافته بود، با موفقیت در سایر کاربردها و سایر صنایع به کار گرفته شد. هدف HACCP کمک به جلوگیری از خطرات شناخته شده و کاهش خطراتی است که در هر مرحله از فرآیند رخ می دهد از طریق اجرای هفت اقدام اصلی:
- تجزیه و تحلیل خطر را انجام دهید
- تعیین نقاط کنترل بحرانی (CCP)
- سطوح هدف و محدودیت های بحرانی را تعیین کنید
- ایجاد سیستم(های) برای نظارت بر CCP
- یک برنامه اقدام اصلاحی مناسب برای هرCCP ایجاد کنید.
- رویه هایی را برای تأیید اینکه سیستم HACCP به طور مؤثر کار می کند ایجاد کنید
- ایجاد اسناد مربوط به تمام مراحل و نگهداری سوابق درخواست آنها.
HACCP نه تنها به عنوان یک مدل برای ارزیابی ریسک، بلکه به عنوان یک ابزار موثر برای برقراری ارتباط کنترل ریسک عمل میکند.